Content Writing / Текстове за уеб

Fineluart

В началото беше "Lorem ipsum" или защо един художник и дизайнер се занимава професионално с content writing?

Имам талант да пиша. И пиша добре. И започнах да пиша, когато се пишеше единствено за Читателя.

Стартирах с детски разказчета, минах през неизбежната поезия и се захванах съвсем насериозно във философски тези с екзистенциално-трансцендентален привкус.

От над 5 години пиша за уеб професионално.

И колкото и да се интересувам от тенденциите в маркетинг, SEO и copywriting, ги използвам единствено, за да надграждам способностите си. Винаги в посланията (и визиите) си на първо място поставям образа на Читателя - онзи реален човек отсреща, чиято уникална личност не бива да се забравя, когато говорим за потребители, таргети и статистики.

Имам уникален стил на писане. Уникален като подбор на концепции, тези, изразни средства и послания, често съчетани с ирония.

За 17 години като рекламист съм писала много текстове, copy-та и публикации. Запозната съм както с фундаментите на маркетинга, така и с последните тенденции в писането за уеб. Създавала съм текстове както за печатни издания, така и за сайтове, блогове и социални мрежи. Работила съм самостоятелно и в екип, за фирми и в рекламни агенции.

Текстове и статии за клиенти

Авторски текстове, лични позиции

В заключение, аз съм на първо място уеб дизайнер и всички останали умения, които притежавам, са в подкрепа на основната ми дейност, а не обратното и това ми помага да имам по-задълбочени познания за уеб и digital.