За мен - Любомира Попова Fineluart

Любомира Попова Fineluart

 

Живописец по рождение, художник по призвание, артист по душа...

И дизайнер по професия.

 

И още: сюрреалист, софист, виртуален културист, философ, ентусиаст, мечтател, съзерцател, неосъществен поет, асоциален интроверт, културно иронична, принципно саркастична, черна нощна птица, цял живот кучкар, професионален пешеходец, любител на чашката (с кафе) и олд-скул-бунтар-с-елементи-на-digital-first.

 

За контакт с мен

info@fineluart.com |  0896 25 55 86 |  Facebook |  Twitter |  Instagram

 

Професионални умения

 • Аз съм уеб дизайнер. Това ми е професия, страст и областта, в която желая да се развивам. Стартирах по времето, когато сайтовете се правеха почти като картини, а днес дори мисленето ми е Mobile First. Пиша HTML и CSS. WordPress ми е страст. Не съм програмист, но работя отлично по WP Codex. Работила съм с почти всички големи CMS, правила съм дизайн за custom сайтове (статични и динамични).
 • Реклама. Занимавам се професионално с реклама от 17 години. Имам доста разнообразен набор от умения в периферните на основната си професия дейности, което определено ме обогатява не само като дизайнер, но и като гледна точка за областта като цяло. Създавала съм визии за почти всички рекламни среди - външна, печатна, уеб, digital, TV.
 • Графичен дизайн. Стартирах като графичен дизайнер и добих добро ниво, преди да се насоча към уеб. Запазила съм нивото си, защото не съм спирала да се занимавам и с това през годините.
 • Видео обработка. Съвсем базови умения, но достатъчни за създаване на кратки рекламни клипове или фирмени презентации.
 • Content Writing. Имам талант да пиша. Имам уникален стил и винаги пиша за читателя.
 • SEO. Имам обща, базова представа, доколкото това засяга дизайнерската ми работа. Имам и преки наблюдения в областта покрай развитието на сайтове, по които съм работила със SEO специалисти.
 • Фейсбук реклама. Водила съм рекламни кампании основно с traffic и engagement цел. Предимството ми е, че притежавам рекламното мислене, което "просто" да пренеса във Фейсбук среда. Недостатъкът ми е, че все още съм далеч от цялостния маркетинг.

Няколко личностни характеристики

 • Художник съм.
 • Мога да давам, развивам и осъществявам идеи. Както авторски, така и в екип. Опитът ми сочи, че ми трябват 2-3 месеца, за да навляза в един проект/екип/фирма достатъчно, за да съм способна да давам предложения, пълноценен принос и да взимам решения за развитието ѝ.
 • Мултитаскинг. Владея го до съвършенство, но категорично не си го позволявам в дългосрочен план. За сметка на това, умея да планирам времето си и да редя приоритети си така, че да постигам целите си в срок.
 • Понякога ме наричат "труден характер". Аз не се определям така. Работя изключително лесно с принципни хора, чието мислене е аргументирано, насочено към търсене на решения и които "играят с открити карти".
 • Имам силно развито чувство за хумор и самоирония. Понякога съм на ръба на сарказма и черния хумор, но винаги добронамерено.
 • Когато се колебая, действам по съвест. Нося пълна отговорност за действията (и бездействията) си.

Няколко професионални недостатъка

 • Художник съм. Колкото и позитиви да има това, рекламните визии са далеч от картините, а рекламното мислене - далеч от сюрреализма.
 • Раздавам се на 100% за всяко нещо, с което се захвана. Колкото и хубаво да звучи, го определям като недостатък, защото с годините съм установила, че здравословната доза отдаденост е около 90-95%. Както едно време учителите по рисуване ме учеха, че трябва да има пространство, за да "диша" композицията, така и в живота е необходимо да се даде достатъчно пространство около всеки един проект/дейност, за диша изпълнителят свободно. Особено при творческите професии, при които "глътка въздух" спомага за идейността.
 • Многословна съм. Което е хубаво, когато пиша статии, но много ме затруднява при създаване на кратки и ясни Call-to-actions.

Настоящи Клиенти

 

Отзиви от клиенти

"

Любомира изработи два разкошни сайта за компанията ми и това се случи впечатляващо бързо и професионално. Любомира знае какво искам и трябва да се направи, за да се получи красиво. Препоръчах я на мои познати така, както тя беше препоръчана на мен. Резултатите и при тях са великолепни!

Д-р Йордан Митев, ArhiEng

"

Изключително сме доволни от работата и комуникацията с Любомира. Тя е мила, любезна и креативна. Има поглед над нещата, като предлага работещи и разнообразни идеи, без да ги натрапва. Изработи ни много красив сайт, който поддържа успешно, както и нашите фирмени профили в социалните мрежи. Работа с нея е лека, приятна и ползотворна.

Надя Тютюнджиева, Кристанита

"

Любомира Попова не само създаде уникален и стилен дизайн на сайта ми, тя успя да предаде духа, отношението и удовлетвореността от работата ми в него. Вярвам, че качеството е еквивалент на усещането, а усещането е водещо за успеха на всеки творец. За мен Любомира Попова е Творец. Силно препоръчвам Fineluart и сърдечно Благодаря!

Виолета Андреева, Development ReStart

"

Когато потърсих Люба не знаех какво да очаквам, защото все още и аз самата не бях наясно как искам да изглежда сайта ми. Това, което изключително ми допадна е че много бързо, сякаш още след първият ни разговор Люба усети как и какво искам и започна да го реализира. Умее истински да слуша и да улавя важните детайли, които да сложи като акцент в сайта. Точна и коректна в общуването, което допълнително ме накара да се чувствам спокойна, че крайният резултат ще е чудесен. Така и стана! Благодаря!

Вася Иванова, Vivas Therapy

"

Направи ни два красиви сайта без да съм я виждал - толкова лесно стават нещата с нея. / Огромно предимство е за всеки, който я наеме да работи за него. / Работата е точна, ясна, навременна, професионална. Комуникацията е без излишности. / Предлага професионалното си мнение без да отхвърля нашите желания. / Има безкрайно търпение до постигане на точната визия, която клиентът иска за себе си. / Изпипва детайлите.

Екипът на ArhiEng

Вижте: Уеб и Графичен дизайн »